top of page

Perníkový chlebík vegan





Kokosové mlieko od RedCoco má vďaka triglyceridom so stredným reťazcom pozitívny účinok na metabolizmus a teda aj na chudnutie. Tieto tuky sa v organizme premieňajú skôr na energiu ako keby sa mali uložiť do tukových zásob. Kokosové mlieko používam často vo svojich receptoch a vďaka jeho konzistencii a chuti spraví z vášho koláču jedinečný chuťový zážitok. Vyskúšajte tento Perníkový chlebík.


Budete potrebovať:

170 g špaldová múka

80 g mandľová múka

1 PL karob

50 g kokosový cukor

150 ml kokosové mlieko

3 PL kokosový olej

1 kl vínny kameň

2 kl perníkové korenie

1,5 PL mleté ľanové semienka


Pomleté ľanové semienka zmiešajte s 1dcl vody, rozmixujte a nechajte 10 minúť odstáť. Táto zmes vám nahradí vajíčko, podporí trávenie a ľanové semená obsahujú až 2200 % ODD omega 3 mastných kyselín – patria k najzdravším tukom. V miske si zmiešajte múky, carob, vínny kameň a perníkové korenie. Pridajte zmes s ľanových semien, kokosové mlieko, kokosový olej a premiešajte. Hotovú zmes vylejte do formy na chlebík a dajte piecť na 30 min, 180 st. Hotový perník môžete poliať horkou čokoládou s orieškami, alebo jesť samotný. Ja som mala vegan verziu cream cheese a slaného karamelu, ktoré som zmiešala a perník bol do hodiny fuč 😊

32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page