top of page

Cviklové halušky





CVIKLA - FIALOVÝ ZÁZRAK


Okrem toho, že má silnú antioxidačnú silu, jej konzumácia prispieva s lepšiemu tráveniu a posilneniu imunitného systému.

Betanín, ktorý cvikla obsahuje znižuje rast rakovinových buniek a pomáha aj pri liečbe.


Ako si ju pripravujete v kuchyni? Tu je rýchla inšpirácia odo mňa na skvelé cviklové halušky, ktoré môžete podávať na rôzne spôsoby. Ja som si ich skombinovala s grilovanou zeleninou a kozím syrom.


Potrebujete:

300 g uvarená cvikla

3 vajcia

220 g špaldová hladká múka

1/2 kl pdp

Soľ


Uvarenú cviklu rozmixujte spolu s vajíčkom, pridajte soľ a zmiešanú múku s práškom do pečiva. Halušky hoďte do vriacej vody a po vyplávaní na povrch sú hotové. Podávať ich môžete s kozím syrom, bryndzou alebo grilovanou zeleninou.


4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page